19. september 2011

Hva skjedde i Hawai'i-helga?

Nå har jeg offisielt hatt min første hele uke på Hawai'i Pacific University (HPU). Forrige uke startet skolen opp, så da hadde jeg jo fri mandag og tirsdag. Dermed er semesteret nå skikkelig i gang, og det føles veldig greit. Jeg er så langt fornøyd med fagene jeg har valgt, og lærere og medstudenter virker hyggelige. Men nok om skole, mer om fritid. Ja, jeg er på Hawai'i for å studere, men skole er skole samme hvor man kommer (sånn cirka nesten i alle fall, for å være ekstremt upresis). Let's talk about the weekend! ...som på norsk betyr: Lat oss konversere om slutten av veka.

Inngangen til helga, også kalt fredagen, startet naturlig nok på skolen. Og kort fortalt var det musikkprøve, utforsking av standene til skolens klubber, pluss lesing før koreansktimen som stod på planen. Det siste punktet valgte jeg å gjøre på skolens Loa Campus. Trenger å komme litt vekk fra bylivet også. Sammen med Kristina Åbyholm (som jeg gikk på folkehøgskole med) stakk jeg opp dit for å nyte en roligere atmosfære. Her er utsikten fra hovedbygget der oppe:

You see what I mean? :) Foto: billsoPHOTO (Flickr)
Dagen fortsatte med grilling på Fort DeRussy Beach Park sammen med, tja, kanskje 50 andre studenter. Men før grillen ble tent, måtte vi så klart nyte det ukentlige fyrverkeriet fra Hilton-hotellet ved stranden (se videoklipp i enden av innlegget). Grillen ble fyrt opp, grillspydet ble well done, maten smakte godt, praten gikk om alt og ingenting, og så kom lysene på. Ja, for da klokken var cirka halv elleve dukket politiet opp. Parken stengte tydeligvis ti, så den lovlige grillfesten ble plutselig ikke fullt så lovlig. Menmen, ingen tårer falt av den grunn, for da tok vi turen videre til en leilighet i nærheten. Ei av jentene som var med på grillingen åpnet dørene for alle som ønsket å fortsette kvelden, og hun hadde mer enn nok av plass. Location? Trump Waikiki Hotel, 31.etasje, i en rimelig heftig luksusleilighet. Ryktene sa at hun har bodd der et halvt eller så mye som et helt år der allerede. Noen som har rike foreldre eller vunnet i Lotto?

Utsikt fra Trump Waikiki Hotel, 31.etasje. Greit å våkne til hver dag
Fredagskvelden gikk mot slutten med den vanlige støyen fra utelivet i Waikiki, samt en mage som bestemte seg for å ønske en krampe velkommen. Med andre ord er det ikke lurt å drikke vannet fra springen så høyt oppe i Trump Waikiki Hotel. 

Lørdag var det mingletid for internasjonale studenter på HPU. Loa Campus var stedet å være, og tross noe dårlig organisering på en del av opplegget, så var det i alle fall kjekt å bli kjent med mange nye internasjonale studenter. Plutselig hadde jeg en rekke japanske og koreanske navn på vennelista på Facebook. Ikke bare var det lek og moro, men også gratis lunsj. En sunnmøring takker så absolutt ikke nei til det.

Sterkt motlys. I'm sorry...

Team 6 på samlingen for internasjonale studenter. Vi tok andreplassen i Scavenger Hunt. Hurra!
Dagen fortsatte med et ønske om å stikke på stranden, men det ble aldri oppfylt. Treg trafikk førte til sein hjemkomst, så sein at vennene på stranden allerede var på vei hjem. Jaja, man kan ikke få alt her i livet, ikke engang på Hawai'i. Men dagen var ikke ødelagt av den grunn. Lørdag var det nemlig Waikiki Ho'olaulea, USAs tredje største kvartalfest. Ti kvartaler ble stengt av, fem scener ble satt opp, og utallige boder som solgte mat eller krimskrams stilte opp. Gatene var fylt til randen av mennesker, både turister og lokale. Her ble det Hawai'i-hula, Hawai'i-musikk, Hawai'i-mat og Hawai'i-stemning. Sånt kan man like! Jeg og Florian fra Nederland lyttet på musikk fra scene til scene, spiste grillede hvitløksreker og slikt, og så møtte vi Thomas (en av mine to leilighetskamerater) og en gjeng. Neste stopp: dessert på Cheesecake Factory. Namnam! Og hvilken bedre plass å nyte kaken på enn i sanden på Waikiki beach?! Snakk om grei avslutning på en fin dag. Forresten, om du bestiller Brownie Sundae Cheesecake, bør du være ekstremt glad i kake. Jeg snakker av erfaring, da den ble litt i meste laget for min egen del...

Fra Cheesecake Factory gikk turen videre...

...hit! Ikke den verste plassen å nyte en god dessert på lørdagskvelden
Så over til søndag. Skal prøve å gjøre det kort fortalt, men kan ikke love noe. Stod opp time før alarmen ringte (why??), traff Florian (the Dutch guy, remember?) på busstoppet, tok bussen til Hanauma Bay, snorklet, slappet av, snorklet, slappet av, ventet på buss og tok buss hjem. Vent nå litt, jeg kan ikke bare hoppe over alt så fort. Dagen i Hanauma Bay er faktisk verdt å si noen ord om.

Hanauma Bay, a snorkeling paradise
Om du skal til Oahu (denne øya), så ta deg en tur innom Hanauma. Hvis du er gira på å komme nært innpå haugevis av fargerik, eksotisk fisk, så finn fram snorkelutstyret og kom deg av gårde dit. Og vet du hva? Vi såg faktisk ikke kun fisk. I Hanauma er det nemlig ikke så vanskelig å finne havskilpadder også, noe vi gjorde to ganger i løpet av dagen. De er store, altså! (og ikke minst tamme) Planen var at vi skulle møte noen tyske, noen japanske, og noen koreanske studenter der også, men det ble bare ikke slik. Nei, vi måtte nok klare oss på egen hånd. Og vi overlevde begge to, så jeg vil si vi klarte den oppgaven ganske bra.

En dag her er ikke feil altså

Florian (fra Nederland) på vei opp igjen fra stranden

Husk å sjekk filmen på slutten av innlegget. Noe er verdt mer enn et bilde, nemlig. Aloha!




1 kommentar:

Marte sa...

Åh, Hawaii ser heilt fantastisk ut! Virka som om du kosa deg masse :) heldigen! Håpa du har det bra:)

Helsing fhs-pupe =)