16. februar 2011

Litt ymse fra forrige uke

Hadde egentlig tenkt å skrive dette i går, og dagen før der, og dagen før der...osv. Men bedre seint enn aldri. Lyst å vite hva som skjedde forrige uke (pluss gårsdagen)? Her kommer det! NB! Mange bilder!


Mandag (forrige uke) var ikke noe spesielt interessant dag. Forelesning og slike dagligdagse ting stod på programmet, og ellers lite annet. Testet ut den nye kiwi-butikken, og fant ut at med to fulle handleposer var det veldig langt å gå fra den butikken og opp igjen til leiligheten. Engangstilfelle? Ja!
På vei ned til Kiwi prøvde Mari å forestille en gammel dame. Resultat:


Trolljegeren kom i butikken den dagen, men det har jeg allerede skrevet om. Så filmen samme kveld som jeg kjøpte den. Fantastisk film!

Tirsdag ble en lang dag for oss hardtarbeidende journaliststudenter. Da var det først dobbeltime medievitenskap, etterfulgt av fire timer journalistikk. Men vi overlevde denne gangen også. Annet enn sangøving på kvelden skjedde det ikke så mye denne dagen. Rolig start på det sosiale livet denne uka med andre ord.
Onsdag var det lite skole annet enn rådgivning fra lærer om graveprosjektet vårt. Ja, journalister driver også med graving (ikke tenk bokstavlig) For å lade opp til arbeid på Rokken den kvelden tok jeg en rolig ettermiddag, lagde meg en god middag og slappet av med film. Og så var det jobbing på Rokken fra klokka sju. Quiz stod på programmet, så ikke den verste kvelden å jobbe på med andre ord. Veldig koselig faktisk!

Torsdag kom dagen journaliststudentene lenge hadde ventet på; vi skulle på busstur! Målet var ytre deler av Søre Sunnmøre, mer spesifikt Ulsteinvik og Runde. Første stopp var Ulstein verft:

Inngangen til Ulstein verft

Mange som tok bilder den dagen. Her er Oda i aksjon

Først var det foredrag om Ulstein group

Lars Lillo fikk i oppgave å vekke opp gjengen

Hjelmene på, og så var vi klar for omvisning på verftet

Vi fikk omvisning i den nyeste båten til Ulstein, men der var det dessverre ikke lov å ta bilder. Kundene har førsteretten, you know. Etter verftet stod Kaffikari for tur, en trivelig kafé i Ulsteinvik sentrum. Der ble det servert fiskesuppe med godt brød til. Ja, brødet smakte så godt at det ble en liten krig om å få nok brød.


Mens vi venter på mat, utnytter vi så klart det flotte lyset på kafeen

Nydelig fiskesuppe

Ettertraktet brød

Planen var egentlig å besøke et sildemottak i Fosnavåg, men som vi alle vet så går ikke alltid planer som planlagt. Turleder Ytrehorn fikk dermed fikset en annen løsning samme dag: et besøk på Runde miljøsenter. Der var det foredrag om sild og fiske og slike ting.



Sindre sjekket utsikten...

...og det var dette han så (Godøy baki der)

Og med dette avsluttet vi en lang dag, og satte kursen tilbake til Volda. Om kvelden var det VOKS, og så var det god natt.

Fredag skulle vi egentlig ha fire timer med forelesning i medievitenskap, men det ble kortet ned til to. Foreleseren, som skulle komme fra Oslo, hadde falt på isen. Han kunne derfor ikke komme til Volda, og tok forelesningen via Skype. Et interessant prosjekt.



Etter forelesning og info om utveksling vendte jeg nesen hjemover (til Ålesund). Tok litt forskjellige bilder på veien, just for fun:





Som du ser var det faktisk skikkelig fint vær denne dagen. Det er lenge siden sist sola varmet så godt. Tok deretter turen innom lovsangskveld i bygda på kvelden. God stemning.

Lørdag bakte jeg oreokake...

Ja, det står MGP på. Kommer tilbake til dette...
...gav morsdagsgave til mamma...
(se tidligere innlegg: http://www.sliksomskjer.com/2011/02/hurra-for-mamma.html)


...og stakk tilbake til Volda. Melodi Grand Prix-kveld stod nemlig for tur. Camilla, Øyvind, Eivind, Marita, Stine og meg selv samlet oss hos førstnevnte og så den norske finalen i MGP. Der fikk vi servert hjort til middag, og mye snacks og annet godt til dessert (blant annet kaka). En vellykket kveld!

Søndag samlet vi i gravegruppa oss og forberedte presentasjon som skulle være klar til mandag. På kvelden stakk Kristine, Morten og Erling innom leiligheten her i Volda. Da ble det både norsk skrekkthriller (Snarveien) og amerikansk action (The A-Team) i DVD-spilleren. Alltid kjekt med besøk i Volda (hinthint) :)

Og så var vi komme til denne uka. Skal ikke si så mye om gårsdagen, men to ting bør nevnes:
Vi satt fra ti til tre og hørte på presentasjoner om klassen ulike graveprosjekter, noe som jeg syntes var svært interessant. Ble faktisk inspirert til å arbeide mye mer med gravejournalistikken. Ellers tror de fleste andre sov seg gjennom de tre-fire siste presentasjonene (ikke at de var dårlige, men dagen var lang).
På kvelden skulle jeg egentlig ut å vandre en tur med Marita, men det endte med at vi heller stakk på Viva Volda for en matbit. Ingen var i humør til å lage middag den dagen, så det passet oss godt. Der prøvde Marita en 0,8 liters brus for første gang (noen sinne!).


Og det var det!
(til deg som lurer: ymse betyr diverse)

Ingen kommentarer: